Διημερίδα «Εξάγοντας Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα»

                                                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στις 11 -12 Μαρτίου 2013, διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία η Διημερίδα, με θέμα «Εξάγοντας Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα», που διοργάνωσαν τα Ιδρύματα «Καπετάν Βασίλης» και «Γ. & Β. Καρέλια», με την οργανωτική υποστήριξη του ΠΣΕ, στο Costa Navarino της Πύλου. Ειδικότερα, σημαντικοί ξένοι αγοραστές και εκπρόσωποί τους από την Ρωσία, Γερμανία, τη Βρετανία, τη Σουηδία, και την Κίνα, συναντήθηκαν με 35 παραγωγούς, εμπόρους και εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

 Σημειώνεται ότι η Πελοπόννησος κατατάσσεται 5η μεταξύ των Ελληνικών Περιφερειών σε αξία εξαγωγών περιφέρεια και 4η στους δείκτες εξωστρέφειας. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές της Πελοποννήσου ανέρχονται σχεδόν στο 5% του συνόλου των εξαγωγών της χώρας και αντιστοιχούν στο 11% του ΑΕΠ της περιοχής.

 Στην ομιλία της, η Γενική Διευθύντρια του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου  κ. Κοντράτοβα Έλενα στην ομιλία της για τις ιδιαιτερότητες της ρωσικής αγοράς τόνισε την ανάγκη για μια συλλογική προσπάθεια branding ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία, πιο δυναμική συμμετοχή Ελλήνων παραγωγών στις κλαδικές Εκθέσεις στη Ρωσία και  καλύτερη προβολή ελληνικών προϊόντων στην ρωσική αγορά και αναφέρθηκε στις  σχετικές ενέργειες του Ελληνορωσικού Εμπορικού προς αυτή την κατεύθυνση. Σε συνέχεια η κα. Κοντράτοβα συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των πελοποννησιακών επιχειρήσεων οι οποίες διερευνούν την συνεργασία τους με την ρωσική αγορά.

 

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr