8η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδας- Ρωσίας

                                                                                                       

Αθήνα, 20 Μαΐου 2013

 

                                                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της 8ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας- Ρωσίας και υπό την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, του Υπουργού Μεταφορών της Ρώσικης Ομοσπονδίας και Προέδρου της Ρωσικής Αντιπροσωπείας κατά την 8η Σύνοδο Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής/ Τεχνολογικής και Επιστημονικής συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας κ. Maxim Yurievich Sokolov

και του Υφυπουργού Εξωτερικών και συμπροέδρου κατά την Σύνοδο κ. Δημήτρη Κούρκουλα υπογράφθηκε ειδικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας από το περιεχόμενο του οποίου διαφαίνεται η επέκταση της συνεργασίας στους τομείς των οδικών, αεροπορικών και σιδηροδρομικών μεταφορών αλλά και την περαιτέρω άνοδο των εμπορικών συναλλαγών.

 Στο εν λόγω Πρωτόκολλο επισημάνθηκε ο θεσμικός και σημαντικός ρόλος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου όπου  και αναφέρεται ρητώς:

            “Υπό αυτό το πρίσμα συστήνεται η κατάλληλη αξιοποίηση του δυναμικού των εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων της Ελλάδος και της Ρωσίας,  σε συνεργασία με το  Ελληνορωσικό  Εμπορικό Επιμελητήριο, το οποίο ήδη συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα Εμπορικά Επιμελητήρια στην επικράτεια της Ρωσίας, για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς εμπορικοοικονομικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης και της οργάνωσης κοινών επιχειρηματικών αποστολών και εκδηλώσεων, της διεξαγωγής θεματικών σεμιναρίων και άλλων παρεμφερών εκδηλώσεων. ”

 Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, σηματοδότησε την αναζωπύρωση των διμερών σχέσεων ενώ συζητήθηκαν οι τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση αφ’ ενός της οικονομικής συνεργασίας και αφετέρου της σύσφιξης των σχέσεων Ε.Ε. – Ρωσίας δεδομένης και  της επερχόμενης ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. κατά το ‘α εξάμηνο του 2014.

 

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr