Τουριστική απόβαση Ρώσων στη Βόρεια Ελλάδα

                                               21.05.2013 22:44

Οι ενδείξεις είναι όντως κάτι παραπάνω από ευνοϊκές. Αν όλα πάνε καλά, φέτος στην Ελλάδα θα έρθουν για τις διακοπές τους περίπου 17 εκατομμύρια τουρίστες από το εξωτερικό. Υπολογίζεται ότι ο τζίρος που θα προκαλέσει αυτό το ρεύμα, θα φτάσει στα 11 δισ. ευρώ! Και θα πρόκειται για ένα ποσό ρεκόρ, το οποίο θα δώσει “ανάσα” στην ελληνική οικονομία.

Οι αγορές της Βόρειας Ευρώπης (Γερμανία, Βρετανία, Σκανδιναβία) θα είναι αυτές που θα σηκώσουν το κύριο βάρος. Ωστόσο, και οι αναδυόμενες - τουλάχιστον για τον ελληνικό τουρισμό - αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Ρωσίας, θα παίξουν τον ρόλο τους. Ειδικά για τους προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, εκτιμάται ότι θα καλύψουν το συνολικό τουριστικό ρεύμα σε ποσοστό που θα ξεπεράσει το 60%! Θα πρόκειται για ένα κύμα πρωτόγνωρο, που όμοιο του δεν έχει ξαναζήσει η περιοχή, τα τελευταία χρόνια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι θα διαχυθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα αυτή τη φορά, εν αντιθέσει με ό,τι συνέβαινε μέχρι πέρυσι. Έτσι, Ρώσοι τουρίστες, εκτός από τη Χαλκιδική και την Πιερία, θα “κατέβουν” σε Μύκονο, θα “πάνε” Κέρκυρα και κάποιοι θα “ανακαλύψουν” και την Πελοπόννησο, όπως προκύπτει από τις κρατήσεις που έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Συνολικά στη χώρα αναμένονται σχεδόν 1 εκατ. Ρώσοι τουρίστες, αριθμός αυξημένος τουλάχιστον 30% σε σχέση με το 2012.

 SOURCE:  Voria
Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr