Δελτίο Τύπου του Φόρουμ Go International

                                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Περισσότερες από 1800 επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ Ελληνικών και Ρωσικών Επιχειρήσεων όλων των κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας  πραγματοποιήθηκαν, σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία,  στα πλαίσια της 4ης Επιχειρηματικής Αποστολής του προγράμματος Go International, που έλαβε χώρα στις       27 – 28 Μαΐου στη Μόσχα.

Το Go International διοργανώθηκε από τη Eurobank  με την συνεργασία των εξαγωγικών φορέων της Ελλάδος, ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος), ΠΣΕ (Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων), ΣΕΚ (Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης) και το ΣΕΒ (σύνδεσμος επιχειρήσεων & βιομηχανιών) ενώ σημαντικός υποστηρικτής της Αποστολής και  συνδιοργανωτής  του Forum , υπήρξε το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο με την παράλληλη κινητοποίηση των  βασικότερων πυλώνων  του δικτύου της θεσμικής συνεργασίας του, το Ρωσικό Ομοσπονδιακό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Μόσχας, το «Moscow Investment & Export Promotion Agency», την« Opora Russia » (φορέας με πάνω από 300.000 μέλη, μεσαίου μεγέθους εμπορικές επιχειρήσεις  και την « Delovaya Russia » (φορέας που εκπροσωπεί τις μεγάλες και πολύ μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων).

 

Στις επιχειρηματικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, από την ελληνική πλευρά, σημαντικό ποσοστό  των συμμετοχών ανήκει στον κλάδο των τροφίμων-ποτών, ενώ αξιοσημείωτη υπήρξε η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων της αποστολής που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας, των  δομικών υλικών, του real estate, των καλλυντικών. Επιπλέον, συμμετοχές σημειώθηκαν  και στους κλάδους: τουρισμός, εκκλησιαστικά είδη, υπηρεσίες, χημικά – πλαστικά, ενέργεια, φαρμακευτικά, συσκευασία.

Από τη ρωσική πλευρά, συμμετείχαν περισσότερες από 230 επιχειρήσεις, εκ των οποίων η πλειοψηφία ανήκει στον κλάδο των τροφίμων – ποτών, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και από τον κλάδο του τουρισμού και του real estate.

 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, πραγματοποιήθηκε και το Real Estate Workshop, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε θεσμικά ο κος Στέφανος Ησαΐας, Διευθύνων Σύμβουλος του Invest in Greece, παρουσιάζοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα στον κλάδο του Real Estate ενώ συμμετείχαν και αξιόλογες εταιρείες του κλάδου όπως η Eurobank Property Services και η Lamda Development..

 

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με το Forum ‘Russia – Greece: Expanding business horizons’, όπου κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτρης Κούρκουλας, ο Υπουργός Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Maksim Sokolov και ο κος Κωνσταντίνος Βουσβούνης, Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Διεθνούς Επιχειρηματικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Eurobank. Σε  συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν o Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Ρωσίας και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών κ. Alexander Murychev, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Georgy Petrov, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μόσχας κ. Suren Vardanyan, και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρης Λακασάς.

Στο πλαίσιο του Forum και σε συνέχεια σχετικής επισήμανσης του Υπουργού Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Maksim Sokolov,  το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο προέβει στην Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας με την Ένωση Κατασκευαστών της Ρωσίας και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ισχυροποιώντας και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το ήδη εκτεταμένο δίκτυο συνεργασίας του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρωσία. Ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

κ. Χρήστος Δήμας σημείωσε την αναγκαιότητα της στήριξης των ελληνικών εξωστρεφών επιχειρήσεων, την περαιτέρω τόνωση των ελληνορωσικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, τονίζοντας για ακόμα μια φορά  την σημασία τέτοιων εκδηλώσεων.

 Το Forum παρακολούθησαν περισσότερα από 300 άτομα, μεταξύ των οποίων εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου των δυο χωρών, μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής, εκπρόσωποι των φορέων της ρωσικής πλευράς και εκπρόσωποι του ρωσικού Τύπου.

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr