Στην Αθήνα ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος


    07.06.2013 01:35

Τον προκαθήμενο της ρωσικής Εκκλησίας υποδέχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κων. Τσιάρας.

Αργότερα τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου για την άφιξη του Πατριάρχη Κύριλλου και της συνοδείας του και στη συνέχεια οι δύο ιεράρχες είχαν συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

«Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια δυσμενή συγκυρία, κατά την οποία η χώρα μας δοκιμάζεται από δεινή κρίση. Εμείς όμως, είμεθα ευτυχείς που σας έχουμε κοντά μας, για να ενδυναμώσετε με την παρουσία και την εγνωσμένη αγάπη σας» είπε στον Πατριάρχη Μόσχας ο Αρχιεπίσκοπος.

«Η επίσκεψη μου στην Εκκλησία της Ελλάδος επιτελείται κατά την πασχάλιο περίοδο όταν δοξάζουμε τον λυτρωτικό αγώνα του Σωτήρος και τη νίκη Αυτού κατά του θανάτου, αποβλέποντας να καταστήσουμε τους μετόχους της χαράς της εορτής τους ομοδόξους αδελφούς μας» υπογράμμισε ο προκαθήμενος της ρωσικής Εκκλησίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών, προσθέτοντας ότι «η Ρωσική Εκκλησία, η οποία διήλθε μέσω άνευ προηγουμένου σκληρότατων και ευρύτερων διωγμών από τη θεόμαχη εξουσία τον 20 αιώνα, βιώνει την αναγέννησή της. Αναπτύσσεται το φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο. Είναι χαρά μας να βλέπουμε να στερεώνονται και να συσφίγγουν έτι περαιτέρω οι καλές και αγαστές σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών Ρωσίας και Ελλάδος».

Την Κυριακή, οι δύο ιεράρχες θα συλλειτουργήσουν στο Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην οδό Αχαρνών.

Τη Δευτέρα ο ρώσος Πατριάρχης θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και για τη συνέχεια έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

 SOURCE:  ΤΑ ΝΕΑ
Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr