Ομιλία Προέδρου Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου στην Κοπή Πίτας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Ανάπτυξης,

Αξιότιμε κ. Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας,

Κυρίες και κύριοι, Αγαπητά Μέλη του ΕΡΕΕ, Αγαπητοί φίλοι

 Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής για το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Συγκεντρωθήκαμε σε αυτό το φιλόξενο μέρος του St. George Lecabetus που είναι και εκλεκτό μέλος του Επιμελητηρίου προκειμένου να ειδωθούμε, να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε ευχές.

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους για την καινούρια χρονιά, με υγεία και ευτυχία αλλά και δύναμη. Το 2013 θα είναι πράγματι άλλη μια κρίσιμη χρονιά για την Ελλάδα (και όχι μόνο) και για να μπορέσουμε να την ξεπεράσουμε θα πρέπει όλοι μας να εμφανίσουμε το καλύτερο μας εαυτό. Πιστεύουμε ότι μέσα από μία τόσο βαθιά κρίση θα πρέπει να επιδιωχθεί να προστευθούν τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας, να επικρατήσει σύνεση και ψυχραιμία ανάμεσα στους πολιτικούς  τάγους  της Χώρας και να μάθουμε επιτέλους ως κοινωνία να έχουμε κανόνες και να εφαρμόζουμε τους νόμους και βεβαίως να τηρείται η βασική θέση κάθε Επιμελητηρίου που είναι προάσπιση της καλώς εννοούμενης  επιχειρηματικότητας. Η Ευρώπη παρ’ όλες της αμφισημίες της και τα όποια λάθη της έδωσε ξεκάθαρο σήμα για το πρόβλημα της Ελλάδος και είναι πλέον στο χέρι μας να αγωνιστούμε για την διόρθωση όσων κακώς κειμένων υπάρχουν τόσο στο εσωτερικό αλλά και στις συμφωνίες μας με την Ευρώπη. Προηγουμένως όμως πρέπει να πείσουμε ότι εμείς σαν κοινωνία θέλουμε να αλλάξουμε.

 

  Αγαπητοί φίλοι,

Το ΕΡΕΕ έχει σαν κύρια αποστολή του την ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των 2 χωρών και θεωρούμε ότι είναι ένα δραστήριο Επιμελητήριο προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι μόνο η διεξαγωγή πολλών και ποιοτικών εκδηλώσεων, όπως συνεδρίων , ημερίδων σεμιναρίων και παρεμβάσεων αλλά κυρίως η δημιουργία σημαντικού  πλέγματος και δικτύου επαφών και συνεργασιών τόσο σαν Ελλάδα όσο και στην Ρωσσία.

 Θέλω λοιπόν με την ευκαιρία αυτή να ανακοινώσω ότι το ΕΡΕΕ προχώρησε το τελευταίο  διάστημα σε εκτεταμένες συμφωνίες συνεργασίας με πλήθος Επιχειρηματικών Οργανώσεων και Περιφερειακών Επιμελητηρίων σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας (περί τα 35 -και έπειτα συνέχεια- δουλεύουν ήδη μαζί μας και συνεργαζόμαστε στενά).

 Και βεβαίως το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Αντιλαμβάνεσθε, λοιπόν ένα τέτοιο σημαντικό δίκτυο επαφών και συνεργασιών που καταλαμβάνει όλη την Ρωσία τι σημαντικές προοπτικές ανοίγει για την Ελλάδα και την επιχειρηματική κοινότητα αλλά και για τα μέλη του Επιμελητηρίου. Άλλωστε το Επιμελητήριο έχει ήδη αρχίσει να εγγράφει στα μέλη του και Ρωσικές εταιρείες που δεν έχουν ακόμα μόνιμη παρουσία στην Ελλάδα.

Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί φίλοι,

Η Ρωσία ανέκαθεν είχε στραμμένη την προσοχή της και το ενδιαφέρον της στην Ελλάδα. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που εκφεύγει του παρόντος δηλαδή που οφείλονται οι στενές πνευματικές σχέσεις των 2 χωρών. Είναι σημαντικό λοιπόν και η Ελλάδα να αξιοποιήσει το ενδιαφέρον αυτό με την μεγάλη φίλη χώρα που παίζει σημαντικό ρόλο στη Διεθνή σκηνή. Ένας ρόλος που όπως εμείς πιστεύουμε, θα αυξάνεται όλο και περισσότερο όσο οι δεσμοί της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνονται μεγαλύτεροι. Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο και πριν δώσω τον λόγο θα θελα επίσης να ανακοινώσω ότι το ΕΡΕΕ, που προγραμματίζει πολλές εκδηλώσεις μέσα στο 2013, χαιρετίζει ιδιαίτερα την πρωτοβουλία της EUROBANK

του ΣΕΒΕ (Συνδέσμου Επιχειρήσεων Β. Ελλάδας)

του ΠΣΕ (Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων) και

του ΣΕΚ (Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης) για την διοργάνωση αυτή τη φορά του GO INTERNATIONAL στη Ρωσία. Μια εξαιρετική φιλόδοξη διοργάνωση, που στοχεύει να καταστήσει περισσότερο γνωστά όλα τα εξαγωγικά προϊόντα της Χώρας σε μεγάλο αριθμό Ρωσικών επιχειρήσεων. Για την εκδήλωση του Φόρουμ στη Μόσχα στο τέλος του Μαΐου το ΕΡΕΕ είναι συνδιοργανωτής με την Eurobank και θέτει στη διάθεση του κοινού στόχου όλο το δίκτυο επαφών και των συνεργασιών του στη χώρα. Οι πρώτοι συνεργάτες μας για αυτό τον σκοπό είναι – το Ομοσπονδιακό Επιμελητήριο της Ρωσίας και το Επιμελητήριο της Μόσχας. Χαιρετίζουμε επίσης την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την διευκόλυνση της έκδοσης visas στην Ελλάδα σε όσους αγοράζουν ακίνητο στη Χώρα.

Τέλος, θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα βρει διέξοδο το έντονο και σημαντικό ενδιαφέρον της Ρωσικής πλευράς στις επερχόμενες αποκρατικοποιήσεις ιδίως στο χώρο της ενέργειας και καλούμε τα δυο μέρη να εργαστούν για αυτό με αμοιβαία ωφέλεια. Σήμερα είναι μαζί μας και η vέα Πρέσβης της Ελλάδας στην Ρωσία η κ. Κουμανάκου και της ευχόμαστε δύναμη και επιτυχία στο έργο της. Θα είμαστε στο πλευρό της.

Θα ήθελα και εκ μέρους όλου του ΔΣ του Επιμελητηρίου αλλά και του προσωπικού του ΕΡΕΕ που δίνει καθημερινό αγώνα να σας ευχαριστήσω για την σημερινή σας παρουσία και για την αγάπη σας όπως επίσης να ευχαριστήσω και τους σημερινούς χορηγούς μας: τον όμιλο Καπελούζο, την Grecotel, την Δικηγορική εταιρεία ΔΕΔΕΣ & Συνεργάτες

 Σας ευχαριστώ πολύ

 

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr

 
 
 
 

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.