Ομιλία Προέδρου Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Εκδήλωση ΞΕΕ

Θέλω να πω μόνο δύο λόγια, αφού ευχαριστήσω και συγχαρώ το Υπουργείο Τουρισμού και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία.

Το θέμα είναι «Κτίζοντας Στρατηγικές Συμμαχίες με τη Ρωσία στον Τουρισμό» και είμαι βέβαιος ότι στις ομιλίες και τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν, θα ξεδιπλωθεί η στρατηγική αυτή και θα αναδειχθεί πως η σημαντικότερη για τον Ελληνικό προορισμό ανερχόμενη αγορά είναι η Ρωσική και θα αναλυθούν τα όποια επί μέρους θέματα.

Θέλω λοιπόν εδώ να τονίσω, ότι πράγματι η σχέση Ελλάδος –Ρωσίας πληροί όλα τα εχέγγυα, για να δούμε ακόμα μεγαλύτερες εξελίξεις στον τομέα του Τουρισμού και όχι μόνο.

Είναι αρκετές και χιλιοειπωμένες οι αιτίες που δικαιολογούν αυτή τη θέση, δεν χρειάζεται να επαναληφθούν, αλλά θα σημείωνα τούτο μόνο, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα όνειρα των Ρώσων, είναι στο DNA τους και οι λόγοι είναι ιστορικοί, πολιτιστικοί, πνευματικοί.

Εναπόκειται σε όλους μας στην Ελλάδα να αξιοποιήσουμε με αμοιβαία οφέλη την εξαιρετική αυτή σχέση.

Και ακριβώς σε αυτό το κομβικό σημείο υπεισέρχεται ο ρόλος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Και για να υπηρετήσει σοβαρά και υπεύθυνα αυτόν τον ρόλο,  το ΕΡΕΕ έχει αναπτύξει ένα ευρύτατο δίκτυο συνεργασιών και στις δυο χώρες.

Ιδιαίτερα στη Ρωσία το δίκτυο αυτών των συνεργασιών του ΕΡΕΕ, που αφορά σε όλη την επικράτεια και σε όλα τα επίπεδα της αγοράς της φίλης χώρας είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αφού μέλη αυτού του δικτύου συνεργασίας που κυρώθηκαν ή πρόκειται να κυρωθούν με συμφωνίες είναι :

-          To Ομοσπονδιακό Επιμελητήριο της Ρωσίας

-          Τα Επιμελητήρια της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης αλλά και  επιμελητήρια 25 περιφερειών της χώρας από τον Ειρηνικό μέχρι την Βαλτική όπως το Yekaterinburg, Kransoyarsk, Novosibirsk, Kirov, Orerburg, Yaroslav, Tatarstan, Rostov, Omsk, Tyumen

-          Ενώσεις επιχειρήσεων όπως η «Delovaya Russia» και η «Opora»

-          Η Ρωσική Ένωση Μεσιτών για το Real Estate

-          Η Ένωση Ρώσων Κατασκευαστών

-          Η Ένωση Διακίνησης Τροφίμων, των Φαρμακοβιομηχάνων, των επιχειρήσεων ρουχισμού

 και βεβαίως της Τουριστικής Βιομηχανίας

1.       Russian Union of Travel Industry

2.       Association of Tour Operators of Russia

που έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε σήμερα εδώ.

 Έτσι λοιπόν, με βάση αυτό το δίκτυο και με τη μόνιμη και εποικοδομητική  συνεργασία με την Πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον καλό φίλο Πρέσβη, το ΕΡΕΕ είναι απαραίτητος σύμβουλος και συνεργάτης κάθε Ελληνικού Οργανισμού και Ελληνικής επιχείρησης που θέλει  να αναπτύξει δραστηριότητα  στη Ρωσία αλλά και κάθε Ρωσικής επιχείρησης και Οργανισμού για το αντίστροφο.

Θέλω λοιπόν για μία ακόμα φορά να συγχαρώ το ΞΕΕ και τον φίλο Πρόεδρο του, που κάνει μια εξαιρετική δουλειά και να ευχηθώ καλή συνέχεια στις εργασίες και βεβαίως να καλωσορίσω τους σημαντικούς Ρώσους φίλους που έχουμε την τιμή να είναι σήμερα κοντά μας.

 Ευχαριστώ!

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr

 
 
 
 

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.