Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο

GD130

Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1995, με την πρωτοβουλία Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών και λειτουργεί ως ανεξάρτητο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό καθεστώς ιδιωτικού δικαίου.
Η ανάγκη για ενδυνάμωση και ανάπτυξη των Ελληνορωσικών επαφών με σκοπό την ανάπτυξη του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθιστά το Επιμελητήριο αξιόπιστο σύμβουλο για την επιχειρηματική κοινότητα των δύο χωρών.

Το ΕΡΕΕ αριθμεί γύρω στα 300 μέλη, τόσο επιχειρήσεις, φορείς, επιχειρηματικές οργανώσεις όσο και ιδιώτες από τη Ρωσία και την Ελλάδα οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Οι στόχοι μας
Με κύριους υποστηρικτές τα μέλη του Επιμελητηρίου, δυναμικές επιχειρήσεις στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας και με γνώμονα τα πλαίσια των ενδιαφερόντων τους, στοχεύει στην συνεχή προώθηση αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας, προσφέροντας πρακτικά εργαλεία για την τόνωση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των μελών του ΕΡΕΕ, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη των κοινωνικών και των πολιτιστικών δεσμών των δύο χωρών.

Η δράση μας
Το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο, ως υπεύθυνος φορέας για την προστασία των συμφερόντων των μελών του, επιδιώκει την εκπλήρωση των σκοπών του προσφέροντας τις ακόλουθες υπηρεσίες στα μέλη του:

• Υποστήριξη των συμφερόντων των μελών του ΕΡΕΕ ενώπιον των Ελληνικών και Ρωσικών κυβερνητικών υπηρεσιών ή άλλων οργανισμών των δύο χωρών
• Διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, εμπορικών εκθέσεων, σεμιναρίων και άλλων ενημερωτικών εκδηλώσεων και υποστήριξη της συμμετοχής σε αυτές των ελληνικών και ρωσικών επιχειρήσεων
• Διοργάνωση μεμονωμένων επιχειρηματικών αποστολών με στοχευμένο πρόγραμμα
• Πληροφορίες σχετικά με τη φερεγγυότητα εταιρειών Ελλάδας - Ρωσίας
• Μεταφράσεις - Διερμηνείες
• Διαφήμιση
• Προώθηση διαφημιστικού υλικού σε συνεργαζόμενους φορείς σε Ελλάδα και Ρωσία
• Σύνταξη καταλόγων δυνητικών συνεργατών σε Ελλάδα – Ρωσία (κατόπιν αιτήματος)

Για την εκπλήρωση των σκοπών και την επιτυχή άσκηση των δραστηριοτήτων του, το Επιμελητήριο τηρεί στενές επαφές και συνεχή συνεργασία με όλους τους κρατικούς φορείς και τις δημόσιες υπηρεσίες των δύο χωρών, έχοντας αναπτύξει ισχυρό δίκτυο συνεργασίας με αξιόπιστα περιφερειακά επιμελητήρια και επιχειρηματικές ενώσεις της Ελλάδος και της Ρωσίας, έχοντας κατακτήσει διεθνή αναγνωρισιμότητα.

Η δομή
Το Επιμελητήριο, σύμφωνα με το καταστατικό του, διοικείται από το 11μελούς Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από Έλληνες και Ρώσους υπηκόους υψηλόβαθμους εκπροσώπους ελληνικών και ρωσικών εταιριών. Ο Πρόεδρος, οι δύο Αντιπρόεδροι, ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας ολοκληρώνουν την σύνθεση του Συμβουλίου που εκλέγεται από την Γενική Συνέλευση των μελών του ανά τριετία.
Ενώ το ΔΣ συνεδριάζει σε τακτική βάση περίπου μια φορά τον μήνα, ο Γενικός Διευθυντής, διαχειρίζεται τις καθημερινές δραστηριότητες του Επιμελητηρίου με βάση τις οδηγίες του Δ.Σ.

Η χρηματοδότηση
Οι πόροι για τη λειτουργία και την ανάπτυξη του Επιμελητηρίου παρέχονται από τις συνδρομές μελών του. Το Επιμελητήριο μπορεί να λαμβάνει και επιπρόσθετη χρηματοδότηση από εθελοντικές συνεισφορές και χορηγίες.

Πως μπορεί να γίνει κάποιος μέλος
Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο είναι ανοιχτό για συνεργασία με όλες τις εταιρίες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην ελληνική και στην ρωσική αγορά και προσκαλεί αυτές τις εταιρίες να γίνουν μέλη του και να συμμετάσχουν ενεργά στις δραστηριότητές του.

Η Αίτηση του μέλους μπορεί να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.hrcc.gr η μπορεί να σας σταλεί με φαξ. Κάθε Αίτηση περνάει έγκριση από τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σε εύλογο χρονικό διάστημα και ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται για την σχετική απόφασή του.

Τα στοιχεία της εταιρίας καταχωρούνται στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου και το μέλος ενημερώνεται τακτικά για όλα τα νέα και εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου απολαμβάνοντας τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες.

Οικονομικές υποχρεώσεις μελών
Η ετήσια συνδρομή των μελών του Επιμελητηρίου ανέρχεται σε ποσό των 350 Ευρώ για τις ΑΕ εταιρίες και 240 Ευρώ για όλες τις υπόλοιπες μορφές εταιριών και φυσικά πρόσωπα. Η συνδρομή καταβάλλεται με την εγγραφή η στην αρχή του κάθε έτους.

Στοιχεία επικοινωνίας
Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο
25ης Μαρτίου 71, 154 51 Νέο Ψυχικό
Τηλ.: + 30 210 69 81 127, 211 700 70 43 Φαξ: + 30 210 69 81 127
Website: www.hrcc.gr

Ελένη Κοντράτοβα (General Director) - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ελένη Κοσμίδη (Assistant General Director) - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιουλία Συσάλοβα (Russian Market Communication Manager) - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Όλγα Καρντασίδη (Project Manager) - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαχείρηση θεμάτων ιστοσελίδας:

Βαλεντίνα Στεφανίδου - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εxpression Advertising - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr

 
 
 
 

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.